מרסה בפצע ניתוחי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/05/2009 | 17:05 | מאת: יסמין

ד"ר הלפרין שלום בעלי בן 47 עבר לפני כ3 חודשים ניתוח מיתלה ןהטריה עקב פצע עקשן שלא נרפא באוזן לאחר שני ניתוחים,במהלך שהותו בביה"ח נדבק בחיידק מרסה אך בכל זאת הוא נותח, טופל באנטיביוטיקה ונקומיצין במשך 9 ימים ושוחרר ללא טיפול בטענה שהוא נשא של מרסה.כעבור שבועיים הוא סבל מחום גבוהה רעידות בגוף,הקאות וקוצר נשימה, הוא אושפז בביה"ח לתקופה ארוכה של 3 שבועות כל הזמן שהה בבידוד וקיבל ונקו דרך הוריד נודע לנו שגם בפצע צמחה מרסה(והפצע מדמם מעט ואינו מגליד) הוא השתחרר הביתה עם טיפול של ונקו דרך הוריד פעמיים ביום השאלות שלי הם: 1. האים קבלת ונקו לתקופה ארוכה יעזור? והאם זה מסוכן ויש לזה השלכות? 2. איך עליו לנהוג בבית ?האם צריך להיות בבידוד? יחסי אישות ובכלל ביום יום. 3. האם בני המשפחה יכולים להידבק כרגע כשהוא פעיל ולא נשא וממה להיזהר? אודה לך על תשובתך בהקדם האפשרי. 3.כיצד ע

שלום יסמין, 1. אם בפצע אין גוף זר או חלק נמקי אזי הגיוני לצפות להחלמה מלאה (בעזרת טיפול מקומי ואנטיביוטיקה מתאימה). 2. לכל טיפול אנטיביוטי יש תופעות לוואי אפשריות, וונקומיצין איננו יוצא מהכלל הזה. 3. אין צורך בבידוד החולה בבית, אך מומלץ להקפיד על הגיינה אישית שלו ושל הסובבים אותו (למשל רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל טיפול בפצע או נגיעה בתחבושות שמכסות אותו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות