מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/03/2002 | 14:35 | מאת: מירי

בתי חלתה במחלת הנשיקה לפני כחודש - חודש וחצי. (EBV) אני ביצעתי בדיקת דם כדי לבדוק באם נדבקתי, ב - EBVַ & CMV להלן התוצאות: CMV Igg Neg CMV Igm Neg EBV ab EBNA igg (POS) ebv past infection האם זה אומר שיש לי נוגדנים ואיני חולה עכשיו במחלה (חליתי בעבר?) האם אני יכולה להדבק ב - CMV? מה המשמעות של RUBELLA IgG תודה על תשובתך.

שלום מירי, המידע המעבדתי ששלחת אלי קצת "התבלבל" במשלוח, אך הרושם שלי ממה שנקלט אצלי הוא שאת חלית בעבר בנגיף ה- EBV ובנגיף ה- CMV, ולכן לא תדבקי בנגיפים אלו בשנית (אך הנגיפים הללו, ובמיוחד ה- CMV, יכולים לעבור ראקטיבציה ולגרום למחלת חום). אם יש לך גם כמות משמעותית של נוגדני IgG נגד אדמת (RUBELLA)- משמעותם שאת חלית או חוסנת בעבר גם נגד מחלה זו וסיכוייך להידבק בה שנית נמוכים ביותר. הרבה בריאות אפי

23/10/2004 | 00:40 | מאת: נירית

לפני כחודש התחלתי לסבול מחולשה, כאבי שרירים ועייפות מרובה. מדידות חום אקראיות העלו חום נמוך - סביב 37.5 שלחו אותי לבצע מספר בדיקות בהן חשד למחלקת הנשיקה. חשבתי ששלפתי את מלוא הבדיקות דאז אך השבוע, לאחר שעלה חומי ל 38.5 וסבלתי מכאבי גרון הגעתי לביקור נוסף במרפאה וקבלתי עוד תשובות נכונות ל 20.9 הר"מ- CMV IGG 0.2 NEGATIVE CMV IGM POSITIVE EBVIGG 169.9 POSITIVE EBV EBNA 73 POSITIVE EBV IGM 4.8 NEGATIVE רופא תורן נתן לי רפאפן - כעת כאב הגרון כמעט נעלם אך יש לי תחושה מוזרה ומטרידה בידיים - כמו אחרי הליכה מאומצת ממושכת בחום - כשהידיים מתנפחות ומרגישים קצת נימול. אני לא יודעת האם הכל קשור להכל ולא מבינה בדיוק ממה אני סובלת. אודה לתגובתך, נירית

מנהל פורום מחלות זיהומיות