שפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/04/2009 | 09:12 | מאת: ש.א.ל

שלום, יש לי מספר שאלות: 1. מה משך הדגירה של שפעת החזירים (מההידבקות ועד הופעת סימני המחלה)? 2. האם ייתכן שנדבקתי במחלה בארץ אחרץ - לא מקסיקו? בימים האחרונים בעלי ואני פיתחנו סימני שפעת (חום, כאבים, נזלת, כאבי גרון). בדרך כלל לא הייתי מתרגשת מזה ואפילו לא הולכת לרופא, אבל עכשיו אני שואלת האם כדאי בכל זאת לגשת ולהיבדק. לפני מספר חודשים חזרנו מטיול בדרום אמריקה (ארגנטינה, צ'ילה וברזיל), אם לא התקרבנו כלל למקסיקו. חזרנו דרך ספרד, שהבנתי שגם בה נתגלו מקרים של הנגיף. האם כדאי ללכת להיבדק אצל רופא? תודה.

שלום ש.א.ל, 1. משך הדגירה של 'שפעת החזירים' הוא קרוב לוודאי בין 24 ל- 72 שעות. 2. יתכן שנדבקת (מחוץ למקסיקו) במחלה זו, אך נכון להיום אין זה סביר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות