צהבת מסוג B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/03/2002 | 23:51 | מאת: ניר פרידמן

לפני כ-10 שנים הייתי מתנדב מד"א ובמסגרת ההתנדבות פתחו במד"א במבצע חיסונים נגד צהבת מסוג B לכל המתנדבים. החיסון, עד כמה שאני זוכר כלל 3 זריקות, אולם אני קיבלתי רק את שתי הראשונות ומאחר שהתגייסתי לצבא - לא קיבלתי את הזריקה השלישית (נדמה לי שזה היה אמור לקרות אחרי כחצי שנה). האם זה בעייתי ? / עשוי לגרום לבעיות ? האם אני מחוסן ? מה אפשר לעשות היום ? תודה ולהתראות

שלום ניר, היות וקיבלת רק שתיים מתוך 3 הזריקות המומלצות של החיסון נגד הפטיטיס בי (HBV)- יש לך שתי אפשרויות: אחת, לקבל "בליינד" את הזריקה השלישית עכשיו (גם אם חלפו 10 שנים מהזריקה הקודמת) ולבדוק בעוד כחודש את רמת הנוגדנים בדמך. והשניה: לבדוק את רמת הנוגדנים לנגיף בדמך עכשיו, ועל סמך בדיקה זו להחליט מה לעשות. בכל מקרה- אם רמת הנוגדנים בדמך היא פחותה מ- 10 יחידות בין לאומיות- מומלץ לקבל חיסון נוסף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות