cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/04/2009 | 14:29 | מאת: אלין

שלום ד"ר הלפרין, מספר קושיות ברשותך. 1. אני בהריון שבוע 23 לא שלילית לcmv .במשך כחודש אני מצוננת (ללא חום או כאבים), ביצעתי בדיקה לCMV פעם אחרונה בשבוע 18 והתשובה יצאה שלילית, האם יש צורך להבדק שוב? 2. אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי ותסביר מהם התסמינים האופייניים לcmv מכיוון שהרופא שלי טען כי ניתן לחלות בcmv גם ללא תסמינים קליניים ואילו האחות מנגד טענה כי במידה וחולים מדובר על שלל תסמינים לא פשוטים. 3. ראוי לציין כי אני מאוד חוששת מהנגיף, עד כמה הוא נפוץ?? בתודה רבה רבה מראש ,אלין

שלום אלין, 1. הנגיף נפוץ. 2. הרופא שלך צודק- הדבקה בנגיף עשויה להיות א-תסמינית (דהיינו ללא סימפטומים), או להתבטא במחלת חום מלווה החולשה. 3. את יכולה לעשות כמה בדיקות שאת רוצה, אבל לפני זה כדאי לך לענות (לעצמך) על השאלה מה בדיוק את מתכוונת לעשות עם התוצאות של הבדיקות הללו, אם אחת מהן תהיה חו"ח חיובית, מהשבוע ה- 24 ואילך להריונך? הרבה בריאות אפי

21/04/2009 | 16:59 | מאת: אלין

תודה רבה על המענה המהיר, בתשובתך "מחלת חום מלווה בחולשה"- האם צינון (דהיינו נזלת) מתמשך נכלל בהגדרה זו? ולגבי שאלתך מה אני מתכוונת לעשות אם חס וחלילה.... אינני יודעת, מעדיפה להיות אופטימית בלהאמין שזה לא יקרה. האם נכונה הטענה שככל שהזמן עובר הסיכוי שהעובר ידבק קטן? סליחה על פרץ השאלות פשוט אני מאוד מוטרדת בייחוד עכשיו שאני גם חולה. תודה שוב אלין

מנהל פורום מחלות זיהומיות