חשש הדבקות במיון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/04/2009 | 09:22 | מאת: טל

ביום ראשון הייתי במיון בתה"ש. האח במעבדה ללקיחת דמים עשה זאת עם כפפות וראיתי שהמחט הייתה חדשה, אך כשאר בא להוציא לי את ההכנה לאינפוזיה עשה זאת בלי כפפות וירד לי מלא מלא דם (ניגר עד הרצפה) האח שם את אצבעו החשופה ישירות על הפצע של המחט, כדי לעצור את הדם. אני ממש חוששת שאולי היה לו פצע פתוח באצבע או אולי אף דם של חולה אחר שגם איתו לא שמר על כלל חבישת כפפות. האם הסבירות להדבקות גבוהה? מתי אוכל לעשות בדיקת איידס שתיתן לי תשובה ודאית? תודה!

שלום טל, הסבירות להידבק בנגיף האיידס במהלך האירוע המתואר בשאלתך היא נמוכה ביותר. אם למרות האמור לעיל אתה מעוניין לבצע בדיקת דם לנגיף- המועד המומלץ הוא בעוד כ- 3 חודשים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות