העדר נוגדני אדמת לאחר חיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/04/2009 | 20:16 | מאת: יעל

ד"ר הלפרין שלום, אני מתכננת הריון ראשון. מכיוון שכך הופנתי על ידי רופאת הנשים שלי לסדרת בדיקות סטנדרטיות, בהם נמצא שכייל הנוגדנים לאדמת הוא נמוך (קטן מ-10). זאת למרות שחליתי באדמת בילדותי (בוודאות גבוהה זו היתה אדמת - אמא שלי היתה אחות טיפת חלב וניתן לסמוך על זכרונה בעניין) ובנוסף חוסנתי כחלק משגרת החיסונים. קבלתי שני חיסונים באוגוסט ובאוקטובר 2008 - והנחתי שבכך בא העניין על פתרונו. לאחרונה עברנו לטיפול אצל מומחה פוריות, וכחלק מהרוטינה הוא שלח אותי שוב לסדרת בדיקות. הבוקר חזרו תוצאות בדיקת האדמת ולמרבה ההפתעה כייל הנוגדנים שוב קטן מ- 10. מכיוון שבהערות על טופס הבדיקה הופיע כי חוסנתי לאחרונה חזרו על הבדיקה פעמיים והתוצאות מהימנות. הייתכן? מה ההסבר לכך שאיני מפתחת נוגדנים בחשיפה לנגיף מוחלש? עד כמה זוהי תופעה שכיחה? ולכשיושג ההריון המיוחל - האם אצטרך לנהל מעקב אחר העניין? תודה רבה, יעל

שלום יעל, יש אנשים שאינם מייצרים נוגדנים לאחר קבלת חיסון (או מיצרים אותם בכמות קטנה מהמקובל). התופעה מוכרת (אם כי אי אפשר להגדיר אותה כשכיחה), הסיבות לכך אינן ידועות ברובן, ובמקרה שתארת- סביר שלמרות היעדר הנוגדנים בדמך את מחוסנת כנגד אדמת. אני לא רואה סיבה להמשיך ברור בכוון זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות