ועוד על מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/03/2002 | 23:15 | מאת: טל

אני אובחנתי לפני מספר ימים כחולה במחלת הנשיקה וזה אחרי שבועיים של מחלת חום מלווה בכאבי ראש. עכשיו - אחרי יותר משבועיים החום חזר והוא אפילו יותר גבוה מאשר בהתחלה (38.5) ונוספו לו כאבי גרון וכאבים ונפיחות בצוואר (מה שלא היה בשבועיים הראשונים) האם זו התפתחות נורמלית של המחלה ? (קראתי באיזשהו מקום שאחרי שבועיים אמורים להרגיש יותר טוב, ואצלי זה די להיפך) רופא המשפחה אומר שאין שום טיפול, האמנם ? כמה זמן זה עוד עשוי להימשך ? האם זאת מחלה מדבקת באופן שלא כדאי להגיע לעבודה במשך כל הזמן הזה ? (עבודה משרדית רגילה)

שלום טל, קשה לדעת אם התלונות החדשות שלך הם ביטוי להמשך "מחלת הנשיקה", או לזיהום נוסף בחיידק (כגון סטרפטוקוקוס) או בנגיף אחר. עקרונית, כל עוד אתה סובל ממחלת חום (תהיה סיבתה הזיהומית אשר תהיה)- מומלץ להישאר בבית ולנוח ולא להגיע לעבודה ולחשוף גם את חבריך לגורם המזהם. כמובן, שאם אתה ממשיך להרגיש רע כדאי ללכת להיבדק שוב ע"י הרופא שלך (למשל לצורך לקיחת משטח גרון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות