סוג טיפול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/11/2002 | 15:37 | מאת: נורית

שלום רב, ברצוני לדעת איזה סוג של כדורי אנטיביוטיקה יעילים כנגד האיום העיראקי לגביי חמ"ס ביולוגיים : 1. גחלת נשימתית - אנטקרס 2.דבר 3. אבעבועות שחורות 4.בוטולינום (מה זה בשפת העם?) לגביי אבעבועות שחורות, באם אין טיפול אנטיביוטי בכדי לטפל בה אז ידוע לי כי קיים חיסון, אולם מחסנים רק את העובדים בבריאות ורציתי לשאול האם כל אדם יכול לבקש להתחסן? ברור שזה לא כלול בסל הבריאות אז אם אבקש להתחסן על חשבוני האם יאושר לי? בתודה רבה מראש נורית.

13/11/2002 | 18:51 | מאת: שלום נורית,

שלום נורית, טיפול מונע, לפני או לאחר חשיפה, ל: 1. אנטרקס- ציפרוקסין או דוקסילין. 2. דבר- כנ"ל אבל בסדר הפוך. 3. בוטוליזם (לא יודע איך זה נקרא בעברית צחה) - אין, אך יש אנטי-טוקסין (שניתן רק כטיפול במחלה). 4. אבעבועות שחורות- לא ידוע לי על אפשרות לחסן אנשים שאינם מכוחות ההצלה בשלב זה, ואני ממליץ לך להפנות את השאלה למשרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות