הדבקות משחפת לאדם בעל מערכת חיסונית חלשה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/04/2009 | 18:24 | מאת: עדי

שלום, רציתי לשאול בדבר הסיכוי להדבקות בשחפת מאדם החולה במחלה במידה כאשר אני סובלת מסקלרודרמה, מחלה הגורמת בין היתר לפגיעה במערכת החיסונית כך שתהיה חלשה יותר. האם יש בסיס סביר יותר לחשש מהמפגש עם אדם חולה בשל המערכת החיסונית החלשה שלי מלכתחילה והסיכוי הגבוה יותר להדבקות? תודה רבה!

שלום עדי, סיכויי ההידבקות בחיידק השחפת זהים אצל אדם עם מערכת חיסונית פגומה (לעומת אדם עם מערכת חיסונית תקינה), אך סיכוייו לפתח מחלת שחפת פעילה כתוצאה מהדבקה כזאת הם גבוהים יותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות