פצע פתוח ברגל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/04/2009 | 22:59 | מאת: אירית

שלום, לחמי יש פצע פתוח כבר הרבה מאוד זמן בקרסול הרגל (היכן שנמצאת הג'ולה), מטופל אצל רופא פרטי X כבר לא מעט זמן (קרוב ל-5 ח') ואנחנו לא רואים שיפור במצבו ואותו הרופא אומר "זה ייקח זמן" ונותן לו משחה למריחה וחבישה עד הברך. בנוסף, נעשתה לו ביופסיה וגילו איזשהו חיידק. העניין לא נראה לבעלי ולי ורצינו לדעת איך אפשר להקל עליו ולסגור את הפצע הזה אחת ולתמיד, בנוסף, אציין שחמי הינו מושתל כליה ומצב זה משפיע עליו ביכולת לקבל תרופות שונות. כיצד ניתן לעזור לו ?

שלום אירית, 1. זיהומים אצל מושתלי כליות (שמטופלים בתרופות המדכאות את מערכת החיסון) הם בדרך כלל ממושכים יותר וקשים יותר לטיפול. 2. במקרים של פצעים עמוקים בעור, בנוסף לטיפול אנטביוטי יש לפעמים צורך בהטריה של הפצע. במקרים כאלו צריך גם לברר האם הפצע לא מערב את העצם (שמתחת לעור) וגורם לדלקת הנקראת OSTEOMYELITIS. 3. בנוסף, כדי לענות עניינית לשאלתך אני זקוק לשם החיידק שהתגלה בביופסיה (מהעצם?) ורגישויותיו לסוגי אנטביוטיקה שונים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות