רפואת שיניים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/04/2009 | 20:53 | מאת: יפית

שלום דוקטור אני סטודנטית לרפואת שיניים ולאחרונה התחיל להטריד אותי העיניין שרופאי שיניים וגם אני בעתיד לובשים כפפות ושאר האמה חשופה. בטיפולי שיניים ניתז הרבה דם וסביר להניח שמגיע לאיזורים בידיים החשופים. השאלה שלי היא אם עיניין זה מסכן את רופא השיניים אפילו בסבירות הכי נמוכה. הרי לא שוטפים את הידיים עד המרפק. הוא בטח חוזר עם זה הבייתה ומחבק את הילדים שלו. השאלה שלי היא לא לגבי סבירות נמוכה, כמו שאתה עונה ברוב השאלות אלא לגבי סבירות בכלל. זה ממש מטריד אותי בתור המקצוע שלי לעתיד

שלום יפית, אם את רוצה תשובות "מוחלטות", ולא מוכנה לקבל ביטויים כמו "סבירות נמוכה", ייתכן שאת במקצוע הלא-נכון. לשאלתך, על ידיו של כל בן אדם, לרבות רופאי שיניים, יש חיידקים שרובם (לשמחתנו) אינם פתוגניים. ברור שהסיכוי שרופא שיניים "יתלכלך" בחיידקים (או נגיפים) שבאים מפיות של חולים הוא גבוה יותר (מאשר בן אדם שלא עובד עם חולים). כדי לצמצם את הסיכוי שהוא יעביר אותם לבני משפחתו יכול רופא שיניים כזה ללבוש חלוק עם שרוולים ארוכים, ובזמן שטיפת הידיים (לאחר הסרת הכפפות) לשטוף גם את האמות. הרבה בריאות אפי

12/04/2009 | 21:30 | מאת: יפית

או קיי, אז אני מוכנה לקבל סבירות נמוכה. תן לי לנסח את שאלתי שוב האם בשימוש בכפפות, מגן לעיניים ומסכה לפה ולאף כמו כל רופא שיניים נורמלי, בלי להתחיל להשתגע ולשים חלוקים ארוכים ולשטוף את כל היד, הסבירות לקבל מחלה כלשהי או להעביר אותה לאנשים שאני מחבקת אחרי העבודה היא נמוכה מאוד

מנהל פורום מחלות זיהומיות