אוייי.....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/04/2009 | 20:57 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום שוב. היום בבוקר קמתי עם כאב באזור הסינוס שוב. טוב, לא ציפיתי שסינוסיטיס אקוטי יעבור אחרי 48 שעות מרגע מתן אנטיביוטיקה אבל בכל זאת: 1. תוך כמה זמן בד"כ חשים הקלה במידה והאנטיביוטיקה מתאימה ולא צריך להוסיף איזה קווינולון או משהו נוסף? 2. האם הסינופד באמת מייבש את תכולת הסינוס: דבריס ושאריות חיידקים ושורה לבנה או שמתישהוא הם חייבים לצאת החוצה? (שמתי לב שרק במקלחת עם מים חמים אני מקנחת ורק מנחיר אחד יוצאת נזלת סמיכה וירוקה ובכמויות לא רבות כלל. 3. האם אני מדבקת ברוק? הרי הזיהום חבוי בסינוסים... 4. האם סביר באמת להניח שמחר בבוקר, 72 שעות מתחילת האוגמנטין, הסיכוי שילדיי יחטפו זיהום בקטריאלי הוא נמוך ? נמוך מאוד? 5. שאלה שלא שאלתי או שלא קיבלתי תשובה שהובנה על ידי: האם הכאב שהיה לי 4 ימים לפני שהבנתי שזה סינוסיטיס, שם מעל לעין ימין, שהלך והלתגבר והתגבר עד לנזלת המוגלתית בשישי בבוקר, מצביע על כך שכבר היה זיהום בקטריאלי? או שזיהום נגיפי עשה את הכאבים הבלתי נסבלים הללו? 6. האם במהלך הימים שקדמו לתובנה שזה סינוסיטיס וכאב לי הייתי מדבקת? האם הייתי מדבקת גם לפני שהחלו הכאבים? מה סביר בד"כ? (ידוע לי שמדבקים גם בפרודרום...האם הפרודרום נחשב כאן השלב בו לא חשתי דבר או השלב בו היו כאבים מעל העין ללא נזלת וללא חום? אשמח לתשובותיך. תודה תודה. ענבר.

שלום ענבר, 1. קצב ההחלמה מסינוסיטיס הוא אינדיבידואלי ובד"כ אורך מספר ימים. 2. קשה לדעת אם תחילת הכאב שלך "מסמלת" גם את תחילת הזיהום החיידקי. סביר שהכאב הוא ביטוי לחסימת הסינוס. 3. הסינופד "מייבש" את הריריות, ובדרך זו גם "מגדיל" את פתחי האיוורור של הסינוסים ולכן מקל על יציאת ה"מוגלה" ואולי גם על הכאב. 4. כפי שהסברתי בתשובותיי הקודמות סינוסיטיס איננה נחשבת כמחלה מדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות