שריטת חתול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/04/2009 | 21:12 | מאת: יעלה

אני בת 28 נשרטתי אתמול ע"י חתול שחי בחצר ביתי בן שנה. האם נוסף לחיסון נגד טטנוס כדאי לקחת טיפול אנטיביוטי מונע נגד מחלת שריטת החתול?

05/04/2009 | 21:02 | מאת: אחת שמבינה

יעלה הי, קראתי שאלתך והתחברתי אליה כי גם אני עברתי מקרה דומה לפני שנה ונבהלתי מאוד. באופן עקרוני אין המלצה לקחת אנטיביוטיקה מונעת כנגד החיידק שגורם למחלה (ברטונלה הנסלאה)אינך יודעת אם החתול נושא את החיידק בציפורניו. לצערנו עלייך להמתין כמה שבועות ולראות האם נדבקת או לא. אני לא הייתינבהלת כ"כ מהר מכיוון שאותי שרט חתול ששנה לפני כן הדביק את בעליו ב - CAT SCRATCH DISEASE והיתה לי סיבה ברורה להיות בלחץ. לא נדבקתי. ועוד הייתי בהריון שלא תדעי. בקיצור - אל תמהרי להילחץ.

05/04/2009 | 22:04 | מאת: אחת שמבינה

ועוד דבר, אם שטפת מיידית במים וסבון טוב טוב או אפילו שמת אלכוהול הסיכוי מצטמצם פלאים. מעבר לשה חכי 3-10 ימים (10 ימים מה שבטוח) ושימי לב אם יש התנפחות מקומית, חבורתית באזור השריטה כי כך מתחילה המחלה. במידה ולא מתרחש שום דבר באזור (מעבר לעור האדמומי הפצוע שבוודאי יש באזור, אני מתכוונת לנפיחות שלא ניתן לפספס אותה ולפאזה מתקדמת יותר ממה שרגילים לראות לאחר שריטה) בטווח 10 ימים אז סביר ביותר שלא נדבקת. ובכלל אל תשכחי שמי בכלל אמר שיש לחתול ברטונלה. לכן, רק בריאות ולהירגע.

שלום יעלה, מחלת 'שרטת החתול' היא נדירה כיוון שרוב החתולים אינם נושאים עליהם את הפרעושים המכילים את החיידק הגורם למחלה זו. מסיבה זו לא מומלץ לקחת טיפול מונע כנגד המחלה לאחר שריטת חתול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות