שכחתי...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/04/2009 | 14:05 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שאלה נוספת בעניין הסינוסיטיס: במידה וזה נגרם מסטרפ פנאומוניה או המופילוס, מכיוון שהם חיידקים הם לבטח מחזיקים יותר זמן מעמד בחוץ. מה לגבי דברים שאני נוגעת בהם ואח"כ בעלי או הילדים? מתי ניתן לומר שהחיידקים כבר לא נמצאים בשטח הבית? ואגב, אני מאוד נזהרת ונשמרת ולא נוגעת בפה או באף ואח"כ בדברים אבל תמיד יש סיכוי שחיידק כן יימצא על השייש במטבח או על הפלאפון וכו'... בנוסף: הנזלת רובה תקועה בסינוסים אבל היום אני מרגישה שיש תזוזה שלה והצלחתי להוציא מעט מאוד אבל יש נזילה מסויימת קטנטנה. יש גם NASAL DRIP מועט. בקיצור: מתי אני יכולה להירגע שהחיידקים בשטח הבית כבר אינם בחיים? האם הם עלולים להפוך לנבגים? כמה זמן חיידקים אלו מסוגלים לשרוד בחוץ? תודה תודה שוב. ענבר.

שלום ענבר, סביר שתוך יומיים שלושה של טיפול אנטיביוטי מתאים מרבית החיידקים כבר לא בחיים. החיידקים שציינת אינם קימים כנבגים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות