סכנת הידבקות באיידס-מין אוראלי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/03/2002 | 21:10 | מאת: איציק

שלום..אני מקווה שאני בפורום הנכון. מה מידת הסיכון להידבקות באיידס אם נניח גבר מעניק מין אוראלי לבחורה? האם זה שווה ערך לאותה רמת סיכון כמו חדירה ללא קונדום? מה ההבדלים בסיכנוי ההידבקות בין גברים לנשים? תודה מראש בברכה

שלום איציק, קשה לתת מספרים מדויקים לגבי מידת הסיכון להדבקות בנגיף ה- HIV במהלך כל סוג של מגע מיני (עם כי עקרונית- לאשה קל יותר להידבק מגבר, מאשר לגבר להידבק מאשה). צריך גם לדעת כי מבחינה אישית של כל אחד מאיתנו- למספרים סטטיסטיים אלו אין הרבה משמעות. מה שצריך לזכור הוא שאפשר להידבק במהלך כל סוג של מגע מיני לא מוגן- אוראלי, אנאלי או "רגיל", ולכן צריך להיזהר בבחירת בני/בנות הזוג מחד, ולהשתמש בקונדום מאידך. הרבה בריאות אפי

05/03/2002 | 22:49 | מאת: איציק

אני מתאר לעצמי שקשה לתת אחוז סטטיסטי. פשוט המשוואה היא פשוטה מין רגיל(חדירה מתבצעת אם קונדום) ומין אוראלי מתקיים ככה,השאלה היא אם הבחורה היא נשאית האם קיימת סכנת הידבקות רצינית ? האם הרוק שקיים בפה מונע באיזה שהיא דרך העברת מחלה זו ? הייתי רוצה לדעת כל מידע רלוונטי לגבי זה תודה רבה לך. בברכה

מנהל פורום מחלות זיהומיות