סינוסיטיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/04/2009 | 23:35 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב. והפעם סינוסיטיס. לאחר שנים רבות בהן לא חליתי בשום זיהום בדרכי נשימה שלא לדבר על חום שזה בכלל דבר שאני לא מכירה, חטפתי סינוסיטיס. במשך 5 ימים כאב ממוקד פוסטאורביטלי ובאזור הסינוס הפרונטלי, ללא שיעול, נזלת או חום. היום בבוקר לפתע יצאה נזלת ירוקה בכמות רבה מנחיר אחד ככה בהפתעה. ישר הבנתי שזה סינוסיטיס והתחלתי אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום למשך 7 ימים לפחות... שאלותיי לאור נוכחותם של שני הקטנטנים שלי בבית: 1. כמה זמן מרגע תחילת נטילת האוגמנטין אינני מדבקת? 3 מנות? 2. אם עברו 3 מנות אך עדיין יש נזלת האם גם זה מצב בו לא מדבקים? הרי ברור שנזלת לא נעלמת תוך יומיים אז למה לרוב אומרים שלאחר 48 שעות או אחרי 4 מנות כבר לא מדבקים??? 3. אינני משתעלת, אין לי נזלת שמטפטפת ואינני צריכה בכלל לקנח הכל תקוע למעלה. האם אני עלולה להדביק בקלות? 4. כשאני ניגשת לילדים אז כרגע זה ללא נשיקות, ואחרי רחיצת ידיים ופנים אם במקרה העברתי יד באף. האם הסיכוי להדבקה כך קטן משמעותית והאם במהלך השבוע האחרון בו היו לי רק כאבים מעל הגבה ועדיין לא הבנתי שזה סינוסיטיס האם הייתי מדבקת? 5. אם עברו 5 ימים מרגע תחילת הכאבים והילדים טפו טפו בסדר האם ניתן להניח שלא נדבקו? 6. נוטלת סינופד בנוסף, תוך כמה זמן אמור לבצע את פעילותו המייבשת? מיידית? והכי חשוב זה עניין כמות המנות שממנה והלאה כבר לא מדבקים. זכור לי שה MIC הוא 4 מנות ובאוגמנטין 3...האם זו הכמות שממנה האנטיביוטיקה מתחילה לתפוס רמה גבוהה במחזור הדם או שזה השלב בו אתה אינך מדבק?? אשמח לתשובותיך. ענבר.

שלום ענבר, 1. סינוסיטיס איננה נחשבת כמחלה מדבקת. 2. במקרים רבים מתחילה המחלה כזיהום נגיפי של רירית הסינוסים שגורמת להתעבותה ולהתרבות משנית של חיידקים ש'נלכדים' במערת האף החסומה. טיפול אנטיביוטי מתאים מסייע לגוף להתגבר על החיידקים הללו אך לא על הזיהום הנגיפי הראשוני והשלכותיו. לפיכך, משך ההחלמה עשוי להיות ארוך. 3. לפי מייטב ידיעתי טיפול סימפטומתי (לייבוש הריריות) אמור להתחיל השפיע תוך מספר דקות, אך זו שאלה שכדאי להפנות לרופא/ת א.א.ג. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות