קלבסיאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/04/2009 | 11:08 | מאת: אני

אבי נדבק בבי"ח בקלבסיאלה לאחר ניתוח. כאשר יגיעה הביתה איך צריך להתנהג? לציין שאימי חולת דיאליזה האם יכולה להדבק ממנו? מה לעשות?

שלום אני, כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה של בני משפחה ב'חיידקים של פצעי ניתוח' מומלץ להקפיד על כללי הגיינה בסיסים: שימוש בכפפות בזמן החלפת תחבושות, רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר סיום הטיפול בחולה וכד'. גם החולה עצמו צריך להקפיד על רחיצת ידיים במים ובסבון לעיתים תכופות- למשל לאחר נגיעה באזור הפצע, לאחר כל יציאה מהשרותים, ולפני כל מגע עם חפצים משותפים. הרבה בריאות אפי

04/04/2009 | 21:41 | מאת: אני

האם בליטוף או מגע כמו לחיצת יד אפשר להדבק בקלבסיאלה או האם רק במגע עם הפרשות?

מנהל פורום מחלות זיהומיות