סטפילוקוקוס אוראוס, דלקת גרון ושקדים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/04/2009 | 16:41 | מאת: משה מירושלים

שלום רב, גיל 45. בריא. מזה כמעט 5 ימים יש לי חום גבוה 39 וכאבי גרון. הרופא משפחה הסתכל אתמול ואמר שזה דלקת שקדים חיידקית כי שני השקדים מלאים מוגלה לבנה ויתר הגרון אדום. הוא נתן לי מוקסיפן. אין נקודות לבנות או ציפוי לבן לא על השקדים אלא רק עליהם. היות ואני מאוד נרתע מאנטיביוטיקה שאלתי אותו אם זה יכול להיות וירוס ולעבור לבד. הוא אמר שתפליט לבן בשקדים לא מתאים לוירוס חוץ ממחלת הנשיקה וזה לא סביר שיש לי היות ורואה במחשב שלפני 6 שנים בדק לי והייתי מחוסן לEBV. התחלתי אתמול בצהריים מוקסיפן ולקחתי כבר 4 כדורים. עדיין אין שיפור ולהיפך יש מגמת החרפה - הבלוטות מתנפחות יותר הגרון יותר כואב בבליעה עם יותר מוגלה והחום יותר חזק היום מגיע כמעט ל 40. רציתי לשאול: 1. תוך כמה זמן מוקסיפן אמור להשפיע על דלקת גרון חיידקית מכל סוג שהוא? האם תוך 24 שעות אמור היה להיות כבר שיפור ואם לא אז זה אומר שאולי זה לא התרופה המתאימה במקרה וזה חיידק? אמר לי בטלפון חבר רופא ( מחיפה ) שלפעמים עדיף רפאפן והמוקסיפן לא עובד. אגב, אחותי עשתה לי משטח גרון ביתי שקנתה עבור ילדיה עקב סטרפטוקוקוס. יצא שלילי. 2. אציין שלפני שנה במשטח אף על ידי רופא עור ( בגלל אקנה ) נמצא סטפילוקוקוס אוראוס. לא היה כתוב שזה זן מיוחד או עמיד ליד זה אלא רק סטפילוקוקוס אוראוס פוזיטיב. הוא נתן לי משחה אבל לא שמתי. האם יכול להיות שדלקת הגרון קשורה בסטפילוקוקוס אוראוס? אם כן מה עושים? תודה

שלום משה, 1. דלקת גרון, גם כשהיא מלווה בתפליטים על השקדים, יכולה להיגרם גם ע"י חיידקים וגם ע"י נגיפים. אחת הדרכים המקובלות והיעילות לבצע אבחנה של הגורם למחלה היא תרבית גרון (במעבדה רשמית ומורשה). 2. בדרך כלל נדרשים מספר ימים כדי להחלים מהמחלה, אך בלי קשר לכך- אם מדובר בדלקת חיידקית שנגרמת ע"י סטרפטוקוקוס מקבוצה A מומלץ לקחת את המוקסיפן (או הרפאפן) במשך 10 ימים. 3. מאד לא סביר שיש קשר בין הסטאפילוקוקוס שבודד מהאף שלך לפני כשנה לבין דלקת הגרון שממנה אתה סובל כיום. הרבה בריאות אפי

01/04/2009 | 19:03 | מאת: משה מירושלים

תודה רבה על התשובה המפורטת!! אודה מאוד אם תוכל להתייחס לעוד שאלה: 1. לגבי המוקסיפן. עבר יום וחצי מאז התחלתי אותו ואין מגמת שיפור אלא החרפה בשקדים. האם זה רומז במשהו שאולי צריך להחליף אותו ברפאפן? או שאולי הוא לא מועיל? או שלוקח למוקסיפן כמה ימים עד שאמורים להתחיל לראות שיפור בדלקת גרון? 2. ציינת שנגפים יכולים לגרום לתפליט על השקדים. האם חוץ ממחלת הנשיקה שכנראה חליתי בה בעבר יכולים להיות עוד וירוסים שגרתיים ולא בעייתיים שיגרמו לתופעה זאת? תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות