דלקת גרון חיידקית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/03/2009 | 19:41 | מאת: גלעד א

שלום בחור בן 30 משקל 65 מזה 3 ימים חום עד 38.8 וקצת כאב גרון וקצת לבן באיזור השקדים. משטח גרון חיובי לסטרפטוקוקוס. רציתי לשאול האם מוקסיפן יעיל לסטרפטוקוקוס? אם כן איזה כמות צריך לקחת? קראתי שרפאפן VK אמור להיות טוב יותר לסטרפטוקוקוס. האם זה נכון? קיבלתי מהרופא במרלמ מרשם למוקסיפן וקניתי אתמול. קיבלתי את תוצאת המשטח החיובי היום. רציתי לשאול האם עדיף להתחיל היום מוקסיפן ואם כן איזה מינון וכמה ימים או שעדיף ללכת מחר אחר הצהריים לרופא המשפחה שייתן לי את הרפאפן ? מוקסיפן "יעשה את העבודה"? תודה

שלום גלעד, מוקסיפן (במינון 500 מ"ג 3 פעמים ביום למשך 10 ימים) וראפאפן נחשבים כיעילים באותה מידה כנגד סטרפטוקוקוס שצומח בגרון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות