שוב לגבי דלקת בגרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/03/2009 | 18:59 | מאת: דנה

שלום, שאלתי כבר אתמול ואני מודה לך על התשובה. יש לי שאלת המשך בבקשה.... אני בת 35, חולה החל מיום ג' בדלקת בגרון, ביום ב' טרם הופיע כאב גרון. ביום ג' + ד' כאבים עזים, חום, כאבים בכל הגוף, הקאה אחת וכו'. ביום ה' ביצעתי משטח גרון. ביום ו' (היום) בבוקר תשובה שיש חיידק סטרפטוקוק B. מיד השתמשתי במרשם שנתן לי הרופא עוד אתמול קניתי ונטלתי פן-רפא 500 (שלוש פעמים ביום) ככל הנראה ל 10 ימים. 2 שאלות: 1. האם לא איחרתי בכך שהתחלתי לקחת רק היום את האנטיב' שכן אני חולה כבר מיום ג'? 2. היום אני חשה הרבה יותר טוב אם כי יש עדיין כאבים מינוריים בבליעה, ומעט מאוד חולשה. אולי יכולתי לעבור את זה ללא האנטיביוטיקה? מאידך, יש לי בבית ילדה בת 4 ובעל שחושש מאוד להידבק. תודה על התשובות.

שלום דנה, 1. לא אחרת. 2. (כמעט) כל אדם יכול להחלים (כמעט) מכל זיהום ללא אנטיביוטיקה (ולחילופין- גם להיפגע ואפילו למות מזיהומים מסוימים). השאלה היא אפוא האם זה כ ד א י לחולה (ולסביבתו) לא לקחת טיפול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות