בקשר ל...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2009 | 22:54 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב. היום נכנסתי להיסטריה קלה... הגיעה פציינטית למרפאה עם הרפס פעיל, היו אמנם גלדים אך בהחלט ראו את ההתקף. אני אינני מטפלת בפציינטים עם הרפס פעיל אך רציתי רק לראות משהו לקראת הפגישה הבאה. גם את זה אינני עושה בד"כ ומכיוון שזו שכנה קרובה החלטתי רק להציץ (כמובן שמהיום ואילך לאור הלחץ אליו נכנסתי גם את זה אני לא אעשה). בכל מקרה הייתי עם כפפות, מסכה וקסדה שקופה המכסה את כל הפנים כולל עיניים. אתה בטח מכיר. כמובן שהייתי עם חלוק. כשפתחתי את זוית פיה כדי לראות את השן האמורה, הייתי ממש צמודה לאזור ההרפטי שהיה על העור בסמוך למקום אותו רציתי לבדוק. בטוח שהיה איזה נגיף או שניים על הכפפה. ברגע שנגעתי והיא פתחה את הפה אזור ההתקף נקרע והתחיל לדמם קלות. שמתי מצר גפן על האזור ולא נגעתי בדם (עם כפפות כמובן). החלטנו שלא לבדוק אפילו את האזור כי זה כאב לה לאור הקרע והתנצלה 900 פעם שלא חשבה בכלל שיש קשר בין שני המצבים של בדיקה אצלי וההרפס. (אנשים בחיי...). בקיצור - היא הלכה, אני הורדתי את הכפפות (גם את זה אני עושה במחשבה למרות שהפעם לא ממש זכור לי איך בדיוק אבל זה כבר מובנה אצלי להסיר כך שכמה שפחות לגעת בעור חשוף בכפפה אבל לך תדע.. בכל מקרה, הסרתי הכפפות, אח"כ את מגן הראש והמסכה. לאחר מכן גם את החלוק שייתכן שנגעתי בו עם הכפפות כשעדיין ישבתי על כסא הרופא. משם בלי לגעת בשום דבר עפתי לשירותים ורחצתי טוב טוב טובבבבבב ידיים ורק לאחר מכן פנים - עם סבון וכו'. משם מבלי לשים יד בפה, באף בעין או בשום מקום אחר טסתי לרכב ונסעתי הביתה (מזל שהיא היתה אחרונה). שם ישר בלי לגעת בכלום כלום בטח שלא בילדים נכנסתי הישר לאמבטיה והתקלחתי כולל חפיפת ראש. והרי השאלות: 1. אני נמצאת על טיפול מונע עם כדורים מזה כחודשיים. אתמול לא לקחתי בכלל והיום בבוקר 400 מ"ג. איך שיצאתי מהמקלחת לקחתי 800 מ"ג. ואמשיך עם זה עכשיו 5 ימים במינון כמו של התקף. האם זה יעזור בבלימת הנגיף במידה וחדר? 2. תמיד אמרת שהתקף ראשוני מתפרץ לרוב כשבועיים מרגע הדבקה, האם אני זוכרת נכון? 3. בהמסך לשאלה 2, אם אני נוטלת טיפול PO כרגע והנגיף בכל זאת מצליח לחדור האם גם אז סביר שההתקף יהיה בפרק זמן של שבועיים? אם לא אז מהו פרק הזמן הסביר? 4. ידוע ומוכח שכפפות ומסכה ובטח מגן פנים שלם אכן מגנים כמו שצריך. אני בטוחה שאף רופא לא ממש מתעכב על איך בדיוק הסיר את הכפפות ואיפה נגע עימן על החלוק לפני שהסיר אותו וכו' וכו'...אז האם ההתמגנות הזו מספיקה והאם סביר שתתבצע הדבקה רק ממגע שלי בחלוק או בחולצה שלי לאור המחשבה שאולי בעת הסרת הכפפות נגעתי בשרוול למשל? אשמח לתשובותיך. ענבר.

שלום ענבר, הסבירות שנדבקת בהרפס במהלך האירוע המתואר בשאלתך נראית לי מאד נמוכה, ולכן: 1. אני לא רואה סיבה לשנות את מינון האציקלויר שלקחת עד אתמול. 2. תקופת הדגירה של הרפס בשפתיים היא בין מספר ימים עד כשבועיים. 3. בסיטואציה שבה את נמצאת לא סביר כלל שיהיה לך התקף של הרפס. 4. ראי את תשובתי בהקדמה לעיל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות