תוצאות בדיקת צואה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2009 | 15:42 | מאת: שרית

ד"ר הלפרין שלום, בעלי (מטופל דיאליזה) סבל במשך מוירוס שהתבטא בחום (עד 39.5 מעלות), שילשולים דמיים ושיעול. לאחר כ-10 ימים המחלה חלפה מאליה ללא כל טיפול תרופתי. לקראת סוף המחלה, לאחר שהחום כבר החל לרדת, אך השילשולים נמשכו, נלקחה דגימת צואה לתרבית. תוצאת התרבית שהתקבלה: 1) מעט Coagulase Negative Staph 2) Enterococcus Faecalis +1 3) +1 Proteus Mirabilis 4) +1 Morganella Morganii 5) +2 Escherichia Coli אודה לך אם תוכל לפרש את משמעות התוצאה. האם מדובר בתוצאה נורמאלית שניתן למצוא גם בתרבית צואה אקראית של אדם בריא ? האם אין חשש לזיהום (בהתחשב בעובדה כי מדובר בחולה דיאליזה בעל מערכת חיסונית חלשה יחסית) ? המון תודה מראש.

שלום שרית, כל החיידקים שנתגלו בצואה של בעלך נמצאים גם בצואה שלך, בשלי ובזו של כל אחד ממשתתפי הפורום הזה, ולא סביר שהם גורמים לשלשולים שלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות