בדיקת מנטו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2009 | 10:49 | מאת: אפרת

שלום, לפני כשעה עשיתי בדיקת מנטו (כחלק מחיסונים לסטודנטים לרפואה). לפני שבועיים עשיתי את הבדיקה ביד השניה והתשובה היתה שלילית. היום לעומת זאת, תוך כדי ההזרקה ראיתי שהעור מתנפח, נוצרה מעין "בועה" בעור, ולאחר מכן הופיע שטף דם קטן בנקודת ההזרקה. הנפיחות ירדה מעט אבל עדיין קיימת. בנוסף השרירים של אותה יד קצת תפוסים. האם זה סימן לתוצאה חיובית, או שזו יכולה להיות תופעת לוואי של הזריקה עצמה או של התכווצות השרירים? תודה, אפרת

שלום אפרת, סביר שנפיחות כמתואר בשאלתך היא ביטוי לבעיה (תופעת לוואי) הקשורה להזרקה, ולא לתבחין מנטו "חיובי". יש "לקרוא" את התבחין כ- 48 עד 72 שעות לאחר ביצועו, ורק אז להחליט אם הוא חיובי או שלילי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות