דלקת בגרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2009 | 07:21 | מאת: דנה

שלום, אני בת 35, בריאה. החל מיום שנ י אני חולה, ביום שני סבלתי מכאבים חזקים בכל הגוף, חולשה נוראית, כאבים בגרון. הסתכלתי במראה וראיתי שהשקדים מכוסים בלבן. עברתי במרפאה לקחת אישור מחלה (עוד בטרם הסימפטמים הנ"ל הפכו חזקים) ןהרופא אמר שאין צורך בבדיקה ושאל אותי על הסימפטומים השבתי בחיוב והרופא קבע שמדובר בשפעת ואמר שאם יחמיר לחזור אליו. השאלה שלי היא האם בכל מקרה ש שיש לבן על השקדים (דלקת) יש צורך בביצוע משטח גרון או שאם יש לי היום הקלה, ואני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב אז לעזוב את זה. שאלה נוספת שלי היא שהמחלה הנ"ל בשנתיים האחרונות מופיעה אצלי פעמיים בשנה. פעם אחרונה ביולי שעבר. במשך שנים לא חליתי. השינויים הם כניסתה של בתי בת הארבע לגן ילדים. שנית אני עובדת מזה כשנה במקום עבודה כאשר קודם לכן לא עבדתי כמעט שלוש שנים. האם יש משהו שעלי לבדוק או לעשות כדי לחזק את מערכת החיסון שלי? כי נדמה שלי שהגוף שלי מגיף ביתר חומרה. במשך 24 שעות למשל לא יכולתי לפתוח עיניים ממש על סף עילפון. תודה רבה...

שלום דנה, 1. לא בכל מקרה שיש "לבן על השקדים" צריך לקחת משטח (תרבית) גרון. מקובל לקחת משטח כזה בנסיבות שבהן סביר שמדובר בדלקת גרון חיידקית. 2. הופעת דלקת גרון אצל אמא לילדה בת 4 (שהולכת לגן ילדים) איננה דבר חריג במיוחד, ואיננה מצביעה בהכרח על כשל חיסוני כלשהו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות