סי-דיפיסיל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/03/2009 | 10:02 | מאת: מיכל

לרופא שלום, הייתי היום אצל רופא מומחה ונדהמתי. לגישתו-בכלל לא חייבים לטפל בסי-דיפיסיל שיש לי מפני שאין לי סימפטומים חריפים, למעשה הסמפטומ היחיד שיש לי הוא קיבה רכה (נראית כמו חול) ותכיפות מוגברת ביציאות. הטיפול בואנקומיצין 500 ג' 4 פעמים ביום לא ממש עזר לצורת הקיבה, רק הפחית את כמות היציאות מ20 ל3-4 ביום.(הוא טען שהמינון לא משנה כי זה לא נספג בגוף). אחרי שכנוע הוא נאות לתת לי טיפול של... פלאג'יל 500 ג' פעמיים ביום וכלסטירמין(האבקה)פעם ביום, וגם פלורסטור-תוסף החיידקים פעמיים ביום. בקיצור חזרתי אחורה לתחילת הטיפול שלא עזר לי בעבר. שאלותיי: -האם נכון שאין בעצם צורך לטפל בלי סימפטומים חריפים? -האם פלאג'יל לא אמור להינתן 3 פעמים ביום? האם פעמיים יעזרו? -מה לעשת אם תכיפות היציאות שוב תגבר? -האם מומחה למחלות זיהומיות הוא כתובת, או שמא כדאי לבקש להיות מופנית לגסטרואנטרולוג? -מה אתה היית מציע כטיפול למקרה "לימבו" כמו שלי? בתודה רבה מראש על תשובתך, מיכל

שלום מיכל, 1. אחד ה"טיפולים" המקובלים ביותר (והחביבים עלי ביותר) בזיהום ע"י חיידק הסי. דיפיציל הוא ...הפסקת הטיפול האנטיביוטי שבגללו התרבה החיידק הזה מלכתחילה (ולא מתן טיפול אנטיביוטי חלופי). 2. בשלב זה של תלונותייך הממושכות כבר לא ברור (לי) האם הן נובעות בגלל החיידק הנ"ל או מסיבה אחרת. מתי לאחרונה ביצעת בדיקת צואה שהייתה חיובית לרעלן של החיידק הזה? 3. אם אמנם מדובר בזיהום בחיידק זה- רופא "זיהומולוג" הוא אחת הכתובות המתאימות (כמו גם רופא גאסטרואנטרולוג). הרבה בריאות אפי

26/03/2009 | 15:23 | מאת: מיכל

ה"סיפור" שלי התחיל בסוף דצמבר, שאז התחילו לי ריבוי יציאות רכות. באמצע ינואר - בדיקת צואה שגילתה סי-דיפיסיל. טופלתי בפלאג'יל כשבועיים, לא עזר. טופלתי בואנקומיצין שבועיים. בדיקה העלתה שאין את החיידק. בדיקה נוספת כעבור שבוע(ב6 למרץ) העלתה שיש לי בודאות את החיידק. טופלתי שבוע בואנקומיצין. עכשיו אני שוב על פלאג'יל והאבקה כולסטרמין. וכל הזמן עם פלורסטור. זאת ההיסטוריה כשהסמפטומים לאורך כל הדרך-תכיפות וריבוי ביציאות ותו לא. אני מבולבלת ומודאגת, רןצה שהיציאות שלי תחזורנה לנורמה וגם מודאגת שמא אדביק את שאר בני הבית. כמובן שגם חוששת פן זה יתפתח לקוליטיס עם כל המשתמע, ומעוניינת "להרוג את זה כשזה קטן". אני מתחילה להבין שאין דרך פשוטה של זבנג וגמרנו! שאלתי: האם לדעתך החיידק פשוט ייעלם אם לא אעשה יותר כלום? או-לחילופין, האם פשוט אמשיך לחיות איתו ולרוץ כל שנייה לשירותים וזהו? אם לא אטפל זה לא יכול להחמיר? או שהגוף שלי יתגבר עליו? יש בכלל תשובות ? או שזה מקרה של "נחכה ונראה?" תודה, מיכל

מנהל פורום מחלות זיהומיות