cmv ובדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/03/2009 | 15:10 | מאת: אור

לפני מעל לשנה התגלה אצלי CMV לראשונה , בהריונות קודמים נבדקתי ולא היה לי לכן זו בוודאות הדבקה ראשונית. לאחר המתנה של יותר מ 1/2 שנה ובדיקה של רופא ממומחה של כל תוצאות הבדיקות שלי ובדיקת מעבדה שבה הריצו את כל ה"דמים" יחד וקבעו כי הוירוס אינו פעיל, קיבלתי אור ירוק להיכנס להריון. כיום אני בשבוע 13 כמובן שהתוצאות של ה CMV עדיין ללא שינוי. האם אני צריכה לבצע בדיקת מי שפיר לשלול הדבקה של העובר או ש"הסכנה" כבר חלפה וההריון הוא רגיל? במידה ואני צריכה לבצע מי שפיר הבנתי כי יש לבצעו בשלב מאוחר יותר, האם נכון? מתי בדיוק. תודה רבה

שלום אור, בדיקת מי שפיר ל- CMV מתבצעת בד"כ (כשיש סיבה מתאימה לכך) בסביבות השבוע ה- 21 להריון. ההחלטה האם לבצע את הבדיקה הזו צריכה להיות שלך (ושל בן זוגך), ולא אני ולא אף רופא/ה אחר/ת אמורים לענות לך על השאלה "האם את צ ר י כ ה לבצע אותה". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות