שינוי חום גוף?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/03/2009 | 20:41 | מאת: גילגמש

שלום, לפני כשנה חליתי בוירוס קל שהתבטא במספר ימים של צינון ועלייה בחום (לסביבות 38 מעלות). לאחר ימים מספר הצינון עבר והחום נשאר. הוא ירד בקצב איטי והדרגתי ו"נתקע" על 37.2 בממוצע. החום מופיע בשעות היום, נע בין 37 ל-37.4 ויורד בשעות הערב והלילה ל-36.8. לולא הייתי מודדת, לא הייתי מודעת כלל לעובדה שיש לי חום שכן אני מרגישה בריאה לחלוטין. במהלך שמונת החודשים הראשונים ל"מחלה" עברתי בדיקות דם רבות שכולן יצאו תקינות לחלוטין. הייתי פעמיים אצל מומחה למחלות זיהומיות שלא התרשם ואמר שאחזור אליו רק אם יופיעו סימפטומים חדשים. לאחר שמונה חודשים (ולאחר שנשלחתי לעשות בדיקת סי.טי. והחלטתי שאולי זה קצת מוגזם) הפסקתי למדוד חום ושכחתי מכל העניין. לפני כחודשיים החלטנו להרחיב את המשפחה ועברנו טיפול פוריות. ככל הנראה כעת אני בהריון. אתמול מדדתי חום (סתם כדי לראות אם איזה מדחום שיש לי עובד) ולהפתעתי גיליתי שעדיין חום הגוף שלי בשעות היום מעל 37 מעלות. נכנסתי לחרדה שמא אולי בכל זאת יש לי איזו מחלה זיהומים שעשויה לפגוע בעוברים שלי ואולי לא הייתי צריכה להיכנס להריון. כל הבדיקות שעשינו לפני טיפולי הפוריות חזרו תקינות (כולל איידס, צהבת, CMV וכדומה). בשמנו אמר לי אותו מומחה למחלות זיהומיות שיכול להיות שחום הגוף שלי פשוט השתנה וכעת זה החום הנורמאלי שלי. האם לקבל את זה ולהיות רגועה או שעלי לעשות משהו כעת במצבי? תודה וסליחה על האורך

שלום גילגמש, הטענה ש"חום הגוף שלך פשוט השתנה במהלך השנה האחרונה וכעת זה החום הנורמאלי שלך" יכולה להיות נכונה ויכולה להיות לא נכונה, ואני חושש שאין בידי כלים לאמת או לשלול אותה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות