אבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/03/2009 | 19:51 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 33 ללא נוגדנים למחלת האבעבועות. השבוע בני בן השנה וחודש חלה באבעבועות, כ-36 שעות לאחר שהחל לעלות לו החום ולפתח פצעים קיבלתי חיסון ראשון למחלה.(היינו אמורים לקבל את החיסון יחד בעוד כשבוע).הילד קיבל את המחלה בצורה די קלה -היום זה היום הרביעי. השאלות שלי הן: 1. האם בני מחוסן לכל החיים למרות שחלה בתקופה גבולית של גיל שנה וחודש? 2. מתי אפשר לקחת אותו לגן? הבנתי שלמרות שחיצונית הפצעים מגלידים בתוך הגוף המחלה יכולה להמשיך לפגוע ולכן אז הילד חשוף יותר למחלות אחרות. 3. האם הסיכויים שבכל זאת אחלה למרות החיסון גבוהים?שתיתי מאותה כוס של הילד יום לפני שעלה לו החום. 4. יש לי עוד 7 אחים שכולם חלו במחלה. קראתי שיש מצבים שלמרות שבבדיקת הדם אין נוגדנים עדיין יש אפשרות לנוגדנים "רדומים" (אימי זוכרת שגם אני חליתי). האם במצב כזה קבלת חיסון למרות שיש נוגדנים "רדומים" מהווה סכנה או סיכון כלשהו? המון תודה מראש וסליחה על אורך השאלה

שלום ליאת, 1. בעקבות מחלתו סביר שהילד שלח מחוסן הייטב ולשנים רבות. לכל החיים? 2. הילד נחשב כמדבק עד שבוע מיום הופעת הפריחה. 3. קיים סיכוי מסויים שגם את תחלי באבעבועות למרות שקיבלת את החיסון (כיום וחצי לאחר הופעת הסימפטומים אצל בנך). אין ביכולתי להעריך את גודלו של הסיכוי הזה. 4. בהחלט יכול להיות שחלית במחלה בילדותך ובכל זאת אין בדמך נוגדנים כנגד הנגיף. אם אמנם כך הדבר סיכוייך לחלות במחלה שוב הם נמוכים. בכל מקרה, אין סכנה מיוחדת בקבלת חיסון במצב כזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות