דלקות שונות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/03/2009 | 09:20 | מאת: בן 32

דר'הלפרין, אני בן 32 בריא בד"כ שומר על תזונה נכונה ומבצע פעילות גופנית. לפני כשלושה שבועות הרגשתי חולשה, כאב ראש ומעט חום. לאחר ביקור אצל רופא משפחה הובחנה דלקת בגרון וקיבלתי זריקת "דורביוטיק" (קיבלית טיפול זה לפני כחצי שנה לאחר דלקת גרון חריפה. לאחר שלושה ימים בהם ציפיתי להתאוששות החום וכאב הראש התגברו והופניתי לביקור בחדר מיון. בדיקור מותני שבוצע הובחנה דלקת קרום המוח (144 תאים, 67% לויקוציטים), אושפזתי בבית החולים וקיבלתי טיפול אנטיביוטי ברוזפין לוריד למשך 10 ימים. לאחר יומיים משחרורי מבית החולים הופיעו כאבים חדים באשך ימין ובצד ימין והופניתי לביקור אצל אורולוג שאבחן דלקת באשך וקיבלתי טיפול בדוקסילין (100mg פעמיים ביום) וציפרופלקסין (500mg פעמיים ביום). הייתי רוצה לדעת מה הקשר בין הדלקות השונות? האם יתכן שמדובר באותו חיידק? האם הטיפול שקיבלתי נכון? ומה כדי לעשות על מנת להימנע ממחלות כאלה?

שלום בן 32, מכתבך עשיר בתיאורים אך דל בעובדות: 1. האם נלקחת ממך תרבית גרון (בזמן שאובחנה אצלך "דלקת בגרון"), ואם כן- מה צמח בה? 2. האם צמח חיידק כלשהו בנוזל השדרה שנלקח ממך (בזמן שאובחנה אצלך "דלקת קרום המוח")? 3. האם נלקחה תרבית שתן (או הפרשה מאבר המין) בזמן הופעת הכאבים באשך שלך (שאובחנו כ"דלקת באשך")? במילים אחרות, אין בידי מספיק נתונים כדי לקשור בין שלושת האירועים השונים (כאבי גרון => טיפול באנטיביוטיקה אחת; => כאבי ראש => טיפול באנטיביוטיקה אחרת; => כאבים באשך => טיפול בשתי אנטיביוטיקות נוספות) המתוארים בשאלתך. הרבה בריאות אפי

23/03/2009 | 10:55 | מאת: בן 32

שלום דר' אפי, אני אנסה להוסיף עובדות ולתקן טעות. 1.כן, נלקחה תרבית גרון ותוצאתה שלילית. 2.תיקון טעות- בנוזל השדרה היו 67% לימפוציטים ולא לויקוציטים כפי שכתבתי קודם. לשאלתך, תרבית נוזל השדרה ותרביות דם שנלקחו יצאו שליליות אך הוסבר לי שיכול להיות שזה כתוצאה מזריקת האנטיביוטיקה שקיבלתי קודם לכן. 3.לצערי, לא נלקחה תרבית שתן ולא הייתה הפרשה מאיבר המין. אני מקווה שעובדות אלו שופכות אור מסוים. אשמח באם תוכל לייעץ.להמליץ או להפנות לבהר עניין זה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות