אצנטובקטר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/03/2009 | 20:36 | מאת: רות

שלום לד"ר אפי לאמי בת ה-88 התגלה חיידק אצנטובקטר. יש לה ניפרוסטום והתגלה אצלה, לא מזמן, חיידק האי קולי בשתן שבו טופלה באנטיביוטיקה. האם יש קשר בין 2 החיידקים האלו.ואיזה נזק האצנטובקטר יכול לגרום.

שלום רות, שני החיידקים נחשבים כ"חיידקי מעיים", אך מלבד זאת לא סביר שיש קשר בינהם. האצינטובקטור לא אמור לגרום לנזק מיוחד (וגם לא בהכרח לתחלואה), ואם הוא גורם אצל אמך לתחלואה כלשהי ניתן לטפל בו בעזרת אנטיביוטיקה מתאימה. יחד עם זאת, העובדה שיש לה נפרוטסטום עלולה להקשות על הטיפול (בחיידקים בכלל, ולא רק באצינטובקטר), ולגרום אצלה לזיהומים חוזרים בדרכי השתן. הרבה בריאות אפי

22/03/2009 | 08:52 | מאת: רות

שלום ד"ר אפי, תודה על התגובה הנ"ל.הופתעתי לשמוע שקיימת אנטיביוטיקה שנלחמת בחיידק הנ"ל. כי אמי לא מטופלת באף תרופה כיון שנאמר לה שהחיידק עמיד לאנטיביוטיקה, והיות והיא נמצאת במוסד רפואי גריאטרי היא בבידוד כדי שלא תדביק אחרים.וזה ברור לי. אך למה לא מנסים לחסל אצלה את החיידק הנ"ל? על אף שאין לה כרגע זיהום? ולו רק כדי שלא תהייה בתנאי בידוד,וגם כמובן כדי שלא יגרום בעתיד לתחלואה כלשהי?

מנהל פורום מחלות זיהומיות