מחלת הנשיקה - הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/03/2002 | 14:54 | מאת: שגיא

מהו אורך תקופת הדגירה של מחלת הנשיקה ? האם המחלה מדבקת בשלב זה ? האם המחלה מדבקת גם בשבועות/חודשים לאחר שפסק החום ? האם גם אנשים מבוגרים (מעל 50) שעדיין לא חלו במחלה עשויים להידבק ? (הבנתי שזו מחלה שתוקפת בעיקר אנשים צעירים) ההדבקה היא רק באמצעות רוק, האם זה נכון ?

שלום שגיא, אני מפנה אותך להתכתבות שהייתה לי עם רונית ודניאלי בנושא זה ביום 27.2.02. עקרונית, ההדבקה היא דרך רוק והפרשות דרכי הנשימה העליונות (אך לא מחייבת נשיקה של ממש), תקופת ההדבקה היא ארוכה, וכל אדם, בכל גיל, עשוי להידבק בנגיף ה- EBV הגורם לה (אם הוא לא נדבק בנגיף זה בעבר). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות