זיהום בשתן לילדה בת 3

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/03/2009 | 18:02 | מאת: דנה

לביתי בת ה-3 היה חום משך יממה שירד מעצמוותלונות על כאבים בפי טבעת+ריצה לשירותים כל רגע+ריח נוראי מהשתן. שתן לכללית לא היה תקין ונמצאה כסובלת מזיהום בשתן על ידי חיידק פרוטאוס מירביליס(ב2 בדיקות חוזרות). היא קבלה 10 ימים אוגמנטין . ביום ה8 למתן התרופה היה נראה ששוב היא רצה כל הזמן לשירותים ואז שלחנו שוב (יום ה' האחרון)בדיקת שתן-שתן לכללית חזר תקין ובתשובת תרבית שקבלנו היום צמחו קוליפורמים 3000 .אולטראסאונד כליות מיום ו' האחרון תקין . 1 מה זה אומר? 2 כיצד ניתן למנוע ממנה זיהומים נוספים ? המון תודה

שלום דנה, זיהום בדרכי השתן איננו נדיר אצל בנות בכל גיל. הטיפול- אנטיביוטיקה לפי רגישות החיידק שגורם לזיהום כזה. אם זיהום כזה חוזר פעמיים או יותר- מומלץ ברור ע"י רופא/ה אורולוג/ית ילדים (גם כדי למצוא את הסיבה לכך וגם כדי להתאים טיפול מונע). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות