חידקיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/03/2009 | 08:11 | מאת: אבי

מה מקור החידקים enterococcus spp ו psevd. aeruginosn ? באדם שמאושפז בביה"ח (עבר ניתוח בכלי דם ברגל) ואושפז לאחר שבועיים עם זיהום במקום הניתוח-מ אנצינובקטור+ קלביסלה ?

שלום אבי, ארבעת החיידקים המוזכרים בשאלתך הם "חיידקי מעיים" שנמצאים על עורם של (כמעט) כל החולים המאושפזים בבתי החולים בעולם המערבי(ולצערי גם על ידיהם של הצוותים המטפלים בהם), ולכן הם שכיחים כגורמים לזיהומים שונים בחולים אלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות