המשך בנושא תולעים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/03/2009 | 21:13 | מאת: רונה

לפני כשבועיים בני ראה בצואה תולעת בצבע קרם באורך כ 12 סמ. בדיקות הצואה שעשה יצאו תקינות. לבקשתו הרופאה נתנה לו טיפול של וורמוקס על פי תאור התולעת. האם הוורמוקס מתאים לתולעת האסקריס (כפי שענית לי)? האם בזה יסתיים הטיפול או בני יצטרך לקחת מנה נוספת? האם לוורמוקס תופעות לוואי? בני מתלונן על עייפות וחוסר ריכוז... האם זו יכולה להיות תופעה מהתולעים? תודה

שלום רונה, ורמוקס (MEBENDAZOLE) הוא אחד הטיפולים האפשריים בזיהום שנגרם מתולעת זו. המינון (באדם מבוגר): 500 מ"ג בפעם אחת, או 100 מ"ג פעמיים ביום במשך 3 ימים. היות ומדובר בטיפול קצר, לא סביר שהעייפות וחוסר הריכוז עליהם מתלונן בנך הם תופעת לוואי של התרופה הזו, והייתי מחפש סיבה אחרת לכך (אמניה/חוסר דם?). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות