cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/03/2009 | 11:06 | מאת: שירלי

הי ד"ר אפי, אני בשבוע 11 + להריוני, חליתי בעבר ב cmv ומבינה כי אם אחלה שוב במהלך ההריון יש סיכון נמוך לעובר. שאלותיי: 1) איך אדע אם כבר לא חליתי בעצם פעמיים במהלך חיי ב cmv? 2) האם אם חליתי פעמיים ב cmv אני בעצם "פטורה" מהידבקות שלישית כי אין דבר כזה?? או שניתן להידבק בפעם השלישית, הרביעית וכו' בוירוס זה? 3) הבוקר קמתי עם הרגשת "גודש" בגרון ושיעול ליחתי. בקיצור אני מקוררת אך ללא חום ב"ה. מקווה שזה לא יתפתח. איך מתאפיינת הדבקה שניונית/שלישונית ב cmv? תודה ויום נעים

שלום שירלי, 1. אין אפשרות (מעשית) לדעת האם נדבק בעבר פעם אחת או יותר ב- CMV. 2. קימים זנים שונים של הנגיף, כך שהדבקות חוזרת (בזן שונה מזה שבו נדבקת בעבר) היא אפשרית- כנראה גם יותר מפעמיים. 3. גודש בגרון ושיעול ליחתי א י נ ם מאפיינים זיהום שניוני ב- CMV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות