בדיקת מנטו חיובית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/03/2009 | 14:16 | מאת: יערית

שלום ד"ר, אני סטודנטית לרפואת חירום ונשלחתי לבצע בדיקת מנטו ולקבל חיסונים, בבדיקת מנטו ראשונית קיבלתי תוצאה של 5 מ"מ ונתבקשתי לעבור בדיקת מנטו חוזרת. בבדיקה החוזרת יצאה תוצאה של 14 מ"מ (חשוב לי לציין כי לא הייתה נפיחות אלא אדום לוהט שחלף לאחר 4 ימים מיום ההזרקה) נשלחתי לביצוע צילם חזה על מנת לבדוק את הנושא. הבנתי וכאן אשמח אם תוכל לעזור: 1. צילום חזה אינו יכול לתת תשובה מדוייקת אם המחלה לא התפרצה, האם זה נכון? 2. נאמר לי שמכיוון שאני חולת אסטמה (כבר קרוב ל15 שנה) יש סיכוי שהתשובה היא חיובית, האם זה נכון? 3. האם יש צורך ששאר בני משפחתי יעברו בדיקת מנטו על מנת לשלול הדבקה? תודה מראש על העזרה, יערית

שלום יעירת, 1. אצל אנשים א-סימפטומטיים שבדיקת ה'מנטו' שלהם מוגדרת כחיובית מיועד צילום החזה להראות האם יש להם עדות לשחפת ריאתית פעילה או עדות לשחפת בעבר. 2. אין קשר נסיבתי בין אסטמה לתבחין חיובי. 3. אם אין אצלך עדות לשחפת פעילה, ולא קיים חשד סביר לחשיפה של מישהו מבין בני משפחתך לחולה שחפת פעילה, אינני רואה סיבה לבצע אצל בני משפחתך את התבחין הזה רק בגלל שהתוצאת בתבחין שלך היא (אולי) 14 מ"מ. הרבה בריאות אפי

09/03/2009 | 19:09 | מאת: יערית

דבר ראשון תודה על התגובה המהירה. ציינת בתגובה אחרת כי אם יש טיפול בסטרואידים לא מומלץ לבצע את הבדיקה, האם שימוש בוונטולין עלול להשפיע? תודה שוב וחג שמח יערית

מנהל פורום מחלות זיהומיות