H. INFLUENZAE BL

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/03/2009 | 01:03 | מאת: ענת

בשל כאבי ראש, שיניים אוזניים ולאחר חום שיעול במשך שבועיים נשלחתי למיון לבדיקת אבחון הסינוסים ולאחר ניקוז נשלח המוגלה לתרבית והתוצאה "צמיחה מעורבת בינונית בעיקר: מתגים גרם שליליים של החיידק ששמו רשמתי בכותרת. אני בהריון שבוע 22 וכבר חלפו 8 ימים שאני לוקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין ולא יכולה לומר שדחלפו הכאבים ועדיין טני לא מרגישה בריאה. הם יכול להיות שהאנטיביוטיקה הזו לא מספיק חזקה עבורי, האם יתכן פגיעה בעובר ? אילו בדיקות עלי להתעקש לבצע לעניין בדיקת העובר ולעניין בדיקת האבחון המדוייק או הטיפול היעיל שעלי לקחת. תודה על העזרה שכן אני כבר חודש מסתובבת לששוא בין רופאים מבזבזת זמן יקר והחליפו לי כבר לאוגמנטין כי המוקסיוויט שנתנו לי 10 ימים לא עזר ולא נראה לי שממוקדים במקור הבעיה ואני סובלת ואולי ההריון - העובר יפגע למי לפנות?

שלום ענת, אם החיידק שצחמ אצלך רגיש לאוגמנטין אזי הטיפול הזה נחשב כמקובל (לסינוסיטיס שנגרם ע"י חיידק זה), וככזה שהשימוש בו בהריון הוא בטוח למדי. אם למרות טיפול זה אין שיפור בסינוסיטיס שלך אני ממליץ לך לחזור לבדיקת רופא/ת א.א.ג. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות