האנטרובקטר סאקזאקי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/03/2009 | 13:45 | מאת: אתי

שלום דר' אתמול בצהריים הכנתי בקבוק סימלאק לילד והבקבוק נשכח במיטתו....היום הקטנצ'יק הצליח להגיע לבקבוק ולינוק מימנו ( כמה טיפות) אני חוששת מאוד כי קראתי שזה מאוד מסוכן בגלל חיידק האנטרובקטר סאקאזקי... מתי אמורים להופיע חלילה סימנים?

שלום אתי, אנטרובקטר סאקזאקי, או כל חיידק אחר, יכול צמוח בבקבוק סימילאק "ישן" רק אם הוא היה שם (באבקה או במים) בשלב כלשהו של הכנת התכשיר (דהיינו- הוא לא מופיע "יש מאין"), והסבירות שאמנם כך קרה בבקבוק הסימילאק שאותו את מתארת בשאלתך היא נמוכה מאד. לעצם שאלתך, זיהומי מעיים מופיעים בדרך כלל תוך מספר ימים לאחר צריכת המזון / המשקה המזוהם (בחיידקים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות