מבחן מנטו ונטילת סטרואידים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/03/2009 | 13:20 | מאת: אור

שלום, קיבלתי אתמול זריקת IM DIPROSPAN (עקב אלרגיה) ונאמר לי שהיא אמורה להשפיע למשך שבועיים. בעוד שבוע אני אמורה לעשות תבחין מנטו. האם הסטרואידים, או האנטי היסטמינים שאני לוקחת (זיטרק) עלולים להטות את תוצאות התבחין? (תבחין מנטו שעשיתי בעבר יצא 10mm- גבולי לפי ההגדרות של אז, וחיובי לפי ההגדרות כיום ולכן מאד חשוב לי דיוק התוצאות). תודה!

שלום אור, סטרואידים יכולים להשפיע על התוצאה של תבחין העור לשחפת ('מנטו'), ולכן מומלץ לך לדחות את ביצוע התבחין עד לתקופה שבה לא תטופלי בתרופות אלו. הרבה בריאות אפי

05/03/2009 | 19:01 | מאת: אור

ידוע לך כמה זמן עלי לחכות מרגע קבלת זריקת הסטרואידים ועד שאוכל לעשות את המנטו? (קיבלתי שתי זריקות סטרואידים IM בהפרש של 4 ימים: ביום שישי PRESNEPRIN אם הבנתי נכון את הכתב של הרופאה... וביום שני DIPROSPAN. מעבר לזה אני לא נוטלת סטרואידים) שוב הרבה תודה! אור

מנהל פורום מחלות זיהומיות