חיסון אנטי טטנוס בעקבות פציעה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/03/2009 | 18:35 | מאת: שרי

נפצעתי היום בזמן נפילה בברכי . קבלתי חיסון אנטי טטנוס בחודש אוגוסט 2002 . האם להסתפק בכך , או לחזור על זריקת הדחף ? תודה

שלום שרי, התשובה תלויה באופי הפציעה: אם היא "מלוכלכת" מאד מומלץ לתת זריקת דחף אם חלפו 5 שנים מהזריקה האחרונה. לעומת זאת, אם הפצע הוא נקי יחסית אפשר להסתפק בטיפול המונע שניתן לך לפני 10 שנים. הרבה בריאות אפי

02/03/2009 | 19:35 | מאת: שרי

אני חוזרת אליך בעקבות התשובה שענית מספר שורות למעלה ובה כתבת שבעולם המערבי יש טיפול נגד מחלת הטטנוס . מהו הטיפול ? האם זאת איננה מחלה חשוכת מרפא ? הנושא מעניין . תודה .

מנהל פורום מחלות זיהומיות