הרפס שפתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/03/2009 | 14:00 | מאת: יובל

שלום רב! אני בת 21 ויצא לי הרפס בשפתיים בפעם הראשונה בגיל 11. מאז הוא מתפרץ בערך פעם בשנה, אך בחצי השנה האחרונה יצא לי כבר 4 פעמים בערך. וכעת יצאו לי שלושה ביחד למרות שאני מקפידה מאוד למרוח זובירקס ולשים לב לא להדביק איזורים אחרים. האם זה הגיוני? והאם ישנו טיפול יעיל יותר על מנת לשפר את המצב? תודה מראש!

שלום יובל, 1. התיאור שלך איננו חריג. 2. קיים טיפול מונע שעשוי לצמצם את תדירות התפרצויות של התקפי הרפס (אציקלוויר ונגזרותיו הניתנים בכדורים), אבל הוא איננו מקובל במצב כמו שלך שנחשב כ"קל". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות