הדבקות בcmvבהריון מתקדם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/02/2009 | 15:01 | מאת: מבררת

שלום רב אני בשבוע מתקדם (37+1), מהו הסיכון בהידבקות בשלב זה ממישהי חולת cmv,כיצד נדבקים?מה המרחק שכדאי לשמור מחולה כזו במקום העבודה? אני אציין שבשבוע 6 בבדיקת דם igG יצא חיובי וigM יצא שלילי. תודה.

שלום מבררת, הדבקה ב- CMV יכולה להיות עקב מגע קרוב עם חולה בנגיף (נשיקה, שאיפת תרסיסי רוק וכד'), או דרך מגע עם חפצים הנגועים בהפרשות (כגון חיתולים ספוגים בשתן של ילד חולה). כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה מומלץ להתרחק מאנשים עם מחלת CMV ידועה, או מכאלו הסובלים ממחלת חום בלתי מוסברת, ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר מגע עם צעצועים ולפני בישול ואכילה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות