RSV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2009 | 00:20 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר מפז שלום. מיום שישי האחרון עד היום (יום ראשון) היינו מאושפזים עם בני בן החודשיים לאור חשד ל - RSV. התסמינים היו בעיקר קוצר נשימה קשה, סאטוראציה נמוכה, רטרקציות של בית החזה וליחה רבה. לאחר משטף אף נמצא כי אין RSV לשמחתנו הרבה. הבעיה היא שבחדר איתו היתה עוד ילונת אחת בלבד בת שנתיים עם RSV חיובי ואין לי ממש מושג מתי אושפזה מה שכן, היה כבר זיהום משני ודלקת ריאות קשה וחום גבוה, קיבלה רוצפין ונשלחה היום לניקוז כירורגי בהרדמה. התחלתי להיכנס לסטרס שייתכן ובני נדבק...ידוע לי שצריך מגע ישיר ואני חייבת לציין שלא היה כל מגע לא איתה ולא עם אמה. היינו באלכסון מהם והיו וילונות מאחרוי המיטות של כל אחד מהילדים. רוב הזמן היתה במיטה והשתעלה ואמא שלה היתה לידה. הבן שלי כל הזמן גם היה במיטה מן הסתם מחובר לחמצן סביבתי. מה שכן, השירותים משותפים וחשבתי לעצמי שאולי באיזו פעםסגרתי את הברז אחרי שאמא שלה נגעה בו...למרות שאת רוב רחיצות הידיים עשיתי בכיור שבתוך החדר כי שמתי לב שאמא שלה לא משתמשת בו. בקיצור - אי אפשר ממש לדעת. 1. האם יש מצב להדבקה והאם זה קורה הרבה??? 2. כמה זמן תקופת אינקובאציה בתינוק כזה קטן (חודשיים)? (קראתי שהתקופה היא 2-8 ימים...או קיי...מה הכי סביר בתינוק כזה פיצפון). אשמח לתשובותיך אני בלחץ. ענבר.

שלום ענבר, 1. יש מצב להדבקה (בבית החולים), אך אין בידי מידע סטאטיסטי מהי הסבירות לכך. 2. תקופת האינקובציה שהזכרת בשאלתך מתאימה גם לבן שלך (שהוא כבר לא כל כך פצפון- הוא כבר בן חודשיים!). הרבה הבריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות