נוגדנים מסוג igm

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2009 | 00:16 | מאת: יעלול

שלום בהקשר לטפיל הטוקסופלסמה בהריון: כמה זמן מתחילת ההדבקה יוכל לקחת בממוצע לנוגדנים מסוג igm להגיע לתוצאה של Negative? אם הערך בתחילת ההריון היה גבולי ולאחר מספר שבועות היה שלילי האם יש חשש לזיהום לאחרונה? האם כשמגיעים למצב של igg חיובי ו igm negative אחרי שערכו בתחילת ההריון היה גבולי עדיין יש סיבה לקחת את האנטיביוטיקה המומלצת להפחתת סיכויי הידבקות העובר?

שלום יעלול, 1. לאחר הדבקה בטוקסופלאזמה מופיע ה- IgM כעבור מספר שבועות, ונעלם (בד"כ) אחרי מספר חודשים. 2. ערך IgM גבולי שהופך לשלילי, במקביל לעליה ב- IgG, מעלה חשד סביר להדבקה לאחרונה. אם לא נצפה IgG חיובי- אזי סביר יותר שמדובר בטעות מעבדה. 3. אם מאובחנת הדבקה בטפיל במהלך הריון מומלץ לקחת את הטיפול כנגדו עד לסיום ההריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות