CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2009 | 11:24 | מאת: בעל מודאג

שלום לרופא, נמצא כי קיים וירוס CMV אצל אישתי. כיום היא בשבוע 18 ואנחנו אחרי סקירה מוקדמת ולפני דיקור מי שפיר. בבדיקות הדם נמצא IGM חיובי עם AVIDITY 62%. שאלתי היא: בהנחה שאישתי נדבקה בוירוס סמוך אך לפני ההריון, מה זה אומר לגבי הסיכויים של העובר להידבק האם הם נמוכים יותר? מה הסטטיסטיקות? האם כשההדבקה היא לפני ההריון המחלה נעלמת או מפתחת נוגדנים שמונעים הידבקות העובר? אנחנו עם תוצאות גבוליות אך מה זה אומר תוצאות גבוהות של AVIDITY 80% ? אשמח מאוד לתשובתך, ומקווה לבשורות טובות...תודה.

שלום בעל מודאג, 1. אם אשתך חלתה ב- CMV לראשונה במהלך הריונה אזי סיכויי ההדבקה של העובר הם כ- 50%, והסיכויים שהוא יפגע כתוצאה מכך הם כ- 15% (אך מדובר בהערכות סטאטיסטיות בלבד). 2. אם אשתך נדבקה לפני ההריון המספרים הם כנראה נמוכים יותר. 3. יחד עם זאת, אין ביכולתי, על סמך הנתונים שסיפקת בשאלתך, להעריך האם אשתך נדבקה בנגיף במהלך ההריון או לפני תחילתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות