הרפס בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2009 | 10:01 | מאת: תמר

שלום, אני בשבוע 14 להריוני. עובדת עם ילדים ובתקופה האחרונה רבים סבלו מאפטות בפה ולכן במסגרת הבדיקות השגרתיות הוסיפה הרופאה בדיה להרפס. אתמול קבלתי תשובה של HSV type 1+ 2 IgM חיובי, IgG שלילי. בהריון קודם הייתי שלילית. מה עושים עכשיו? האם יש אפשרות לזיהוי בוירוס במי שפיר לשלילת הדבקת עובר באופן ודאי? בתודה, תמר

שלום תמר, לא סביר שנדבקת לאחרונה, לראשונה בחייך, בהרפס מבלי שהרגשת זאת (דהיינו מבלי שהיית חולה כלל), ולכן אני ממליץ לך לחזור על הבדיקה לפני הסקת מסקנות. הרבה בריאות אפי

21/02/2009 | 16:44 | מאת: תמר

תודה, ברשותך שאלת המשך - נבדקתי ע"י רופאת הנשים שלא ראתה שום עידות להדבקה. לדבריה סביר שמדובר בתגובה צולבת בבדיקה עם וירוס אחר ממשפחת ההרפס (6) וכדאי לבדוק בדיקה חוזרת עוד כ-3 שבועות. (אני עובדת עם ילדים קטנים ונחשפתי לילדים עם אפטות בפה. לי לא היו בכלל סימני הדבקה). השאלה - האם יש מעבדות נגיפיות בארץ שיכולות להבדיל בין הוירוסים הללו? האם יש טעם להתעקש על בדיקה במעבדות אלה דוקא? ולא כ"כ הבנתי מתי לבצע בדיקה חוזרת לפי עצתך - כבר כעת או לחכות כ-3 שבועות?

מנהל פורום מחלות זיהומיות