אדמת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/02/2009 | 20:46 | מאת: מיקי

שלום רב, בבדיקת דם שערכתי בהריון התקבלו רמות של RUBELLA Ab IgG = low titer 22.50 וכן RUBELLA Ab IgM = negative הבנתי כי איני מחוסנת כעת למרות קבלת החיסון בילדותי. הבנתי כי המחלה הינה נדירה כעת בישראל מאחר וניתן חיסון בגיל שנה ובגיל 6 מנה נוספת. שאלותי הן: 1) האם ילדים בגילאי 1-6 שקבלו רק מנה אחת פחות מחוסנים? 2) האם ילדים עד גיל שנה נמצאים כמעבירי מחלה העיקריים? 3) כייצד יש באפשרותי להזהר מהדבקה? מאיזו אוכלוסייה עלי להזהר ביותר? אציין כי הריון זה הושג לאחר טיפולים והרבה שנות המתנה כך שהחרדה מרובה. אודה מאוד על עצתך. תודה, מיקי

שלום מיקי, 1. בד"כ מי שקיבל מנת חיסון אחת (כמו ילדייך שמתחת לגיל 6) מחוסן פחות ממי שקיבל שתי מנות. 2. המחלה היא מאד נדירה כיום בארץ, כך שאין בידי מידע עדכני באיזה גיל נמצאים הילדים (או המבוגרים) שבכל זאת נדבקים בה שהם גם מדביקים אחרים. 3. כנ"ל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות