hcv viral load חודש אחרי טיפול משולב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/02/2009 | 14:05 | מאת: משה

שלום אני בן 21... סיימתי טיפול משולב של 48 שבועות בפגסיס וקופגוס נגד הפטיטיס סי. עשיתי בדיקות ואשמח לקבל תשובה עליהם כיוון שאינני יודע לפרשם לבדי. בדיקה Hepatitis C RNA כמותי תוצאה <600(אם יתהפכו לי הסימנים אז הכוונה היא שהחלק הפתוח לכיוון 600) יחידות IU/ml 1. במעבדה עוד לא עשו בדיקה איכותית. לפי מה שאני יודע, זה אומר שבסף הגילוי של הבדיקה הזאת (600) לא נמצא הפטיטיס סי. האם אני צודק? 2. בכוונה עשיתי את הבדיקה כחודש אחרי סוף הטיפול, (שאם יש וירוס אז הוא יספיק להתרבות מעל 600). במידה ובאמת לא נמצא וירוס בדמי לאחר חודש בלי תרופות, מה הסיכוי שימצא וירוס בדמי בעוד חצי שנה?? תודה רבה ושבוע טוב

שלום משה, 1. אכן, אם סף הגילוי של המעבדה שבה בוצעה הבדיקה הוא 600 עותקים של הנגיף, התוצאה שצרפת מעידה על כך שלא נתגלה נגיף בדמך. 2. אין ביכולתי להעריך מה תהיה התוצאה של הבדיקה שתעשה בעוד כחצי שנה. הרבה בריאות אפי

15/02/2009 | 19:01 | מאת: משה

אוקיי תודה רבה לך ד"ר והמשך שבוע נעים

מנהל פורום מחלות זיהומיות