קלבסיאלה עמידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2009 | 22:02 | מאת: גאיה

שלום דר'אפרים הלפרין קראתי שקיימים שני סוגי אנטיביטיקות נגד חיידק ה- KPC.קולירצין וגנטאמיצין. קראתי שקיים עוד סוג של אנטיביטיקה, אך לא משתמשים בו בארץ, מה שמו? האם הוא יעיל יותר? האם תרופות הנ"ל מחסלות את חיידק ה- KPC? או שהוא נשאר לנצח אצל מי שנדבק בו? האם משתמשים בתרופות אלו בבתי החולים בארץ? (האם הוא בסל הבריאות?) איך החיידק משפיע על החולה ביום יום, וכיצד צריך להתנהג בקרבתו? מתי להערכתך תהיה תרופה ל- KPC שתהפוך אותו לחיידק לא אלים? היכן אפשר לקרוא על מחקרים בנושא? תודה מראש, גאיה

שלום גאיה, 1. החיידק KPC הוא עמיד אך לא בהכרח אלים. 2. תרופה נוספת (לאלו שההוזכרו בשאלתך) המקובלת לטיפול בחיידק נקראת Tigecycline, והיא כן מצויה בארץ. 3. יעילותו של הטיפול התרופתי בזיהום שנגרם ע"י חיידק זה משתנה בין חולה לחולה (כמו בכל חיידק אחר): לפעמים הוא מצליח, ולפעמים לא. 4. הטיפול בחולה עם KPC כולל בידוד, אך למעט עובדה זו כללי הזהירות האחרים דומים לאלו הננקטים בטיפול בכל חולה עם זיהום. 5. האינטרנט מלא במאמרים (בד"כ באנגלית) על החיידק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות